Gast van de Raad

Gast van de Raad

Politiek is spannend. Tenminste, als je weet hoe het werkt.

De gemeenteraad van Velsen organiseert een aantal keren per jaar Gast van de Raad voor de inwoners van de gemeente Velsen.

Drie gemeenteraadsleden leggen tijdens Gast van de Raad graag de ‘spelregels’ van de politiek aan de gasten uit. Daarnaast vinden de raadsleden het nuttig en plezierig om met inwoners van gedachten te wisselen over onderwerpen die spelen binnen de gemeenteraad.

Het programma

Het programma van Gast van de Raad bestaat uit een ontvangst door de burgemeester en drie raadsleden. De gasten worden tussen 17.45 en 18.00 uur verwacht in de publiekshal van het gemeentehuis ingang Dudokplein. In het bedrijfsrestaurant verwelkomt de burgemeester de gasten en geven de raadsleden een uitleg over het raadswerk en het verloop van een raadsvergadering. Tijdens het broodbuffet kan iedereen met elkaar van gedachten wisselen over allerhande zaken die spelen in de gemeente Velsen. Vanaf de publieke tribune volgen de gasten vanaf 19.30 uur de raadsvergadering. Tijdens mogelijke schorsingen en na afloop is er gelegenheid om (andere) raadsleden te spreken.

 

Aanmelden

Wilt u ook als inwoner van de gemeente Velsen Gast van de Raad worden? Vul dan  het formulier Gast van de Raad in.

U mag ook een introducee meenemen. Dat kunt u aangeven op het formulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging op uw e-mailadres. Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie: 0255 567502 of mailen naar griffie@velsen.nl .